Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Olasz könyv

2011. december 31. - szekularisfigyelo

Az olasz állam vallási semlegességének a fokát vizsgálja a Liberi di non credere című könyv. Szerzője, Raffaele Carcano, az olasz ateisták, racionalisták és agnosztikusok szövetségének (UAAR) elnöke összefoglalja a felekezeten kívülieket ért hátrányos megkülönböztetést kezdve a plakátok betiltásától és a nehezen elkerülhető iskolai hitoktatástól a strasbourgi emberijogi bíróságnak azon ítéletéig, miszerint szabad állami iskolákban feszületet kifüggeszteni, mert a feszület elvesztette vallásos jellegét, kitér a vallásosak adózásbeli hátrányaira. A szerző több fejezetet szentel a (katolikus) egyház és a média, valamint a politika összefonódására és megállapítja, hogy egyik politikai erő sem képviseli a lakosságnak az egyházhoz nem kötődő ötödét – ők tízszer annyian vannak, mint a nem katolikus felekezetűek.
- Aki tud olaszul, olvassa el és számoljon be a részeltekről.
http://www.theamericanmag.com/article.php?feature=books&column=98
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr483505604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása