Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Isten nem füvezik

2012. február 19. - szekularisfigyelo

A lengyel légitársaságot támadja néhány parlamenti képviselő. A légitársaság ugyanis elvárja munkatársaitól, hogy ne viseljenek jól látható vallási szimbólumokat munka közben, amit egyes konzervatív lengyel képviselők felháborítónak és valláshoz való szabadság, illetve a kereszténység, azon belül is a katolicizmus elleni támadásnak tartanak. A LOT szóvivője ellenben arra mutatott rá, nemcsak az ékszerként viselt keresztre, hanem pl. a Dávid-csillagra is vonatkozik a rendelkezés, amelyet azért hoztak, hogy senki ne sértődjön meg senkin.

A lengyel bírák a teológiához is értenek, és 5000 zloty (350 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték Dorota Rabczewkát, amiért a Biblia vonatkozásában a tévében azt mondta, nehéz olyasmiben hinni, amit egy beborozott-befüvezett szerző írt. A tévécsatornáról már ki is tiltották. A bíróság a jelek szerint úgy gondolja, Isten nem füvezik és nem iszik, és aki mást állít, istenkáromlást követ el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr794135329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása