Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ósokkhorror

2012. február 28. - szekularisfigyelo
Richard Dawkinst újabb csapás érte: kiderült, hogy háromésfélmilliárd évvel ezelőtti egysejtűek egyeneságú leszármazottja, így kérdéses, hogyan tekintheti magát embernek, és ezt a kínos kapcsolatát nem is indokolta kellőképpen abban a tucatnyi evolúciós témájú könyvben, így végképp bizonyított, hogy Istennel kapcsolatos álláspontja elhibázott. – Így foglalja össze a Newsthump a Sunday Telegraph cikkét Dawkinsról. Az újság ugyanis felfedezte, hogy Dawkins 18. századi ősei között Jamaicán élő rabszolgatartó ültetvényesek is voltak. Ebből azt a következtetést vonja le a lap, hogy Dawkinsnak (úgy általánosságban) nincs igaza, rabszolgatartó géneket örökölt, és mellesleg a mai családi vagyont (amely egy családi tulajdonban maradt kisgazdabirtokból áll) a rabszolgaság történetének kutatására kellene fordítani. Dawkins megjegyezte, hogy az illető őstől génjeinek 1/128-ad részét örökölte, ellenben egymás után 6 generációban lelkész ősei is voltak, és érdekelné, hogy akkor most az újságíró szerint a rabszolgagének mellett hitgénjei is vannak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr414208827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása