Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Imamentes parlament

2012. február 29. - szekularisfigyelo
Bár az iszlám Egyiptomban tájidegen, az arab félszigetből importált szalafista verziójának politikai pártja számos parlamenti helyet szerzett és nagy erőfeszítésekkel azon dolgozik, muszlimabbá tegye az országot, a parlamenten belül úgy tűnik, egyelőre még inkább dolgoznak, mint imádkoznak. Történt ugyanis a múlt kedden, hogy az egyik képviselő kollégái megrökönyödésére felpattant, hogy a tradicionális müezzin-énekkel imára hívja a jelenlévőket, de a házelnök csendre intette, és közölte vele, a közelben ott egy imaház, ha imádkozni szeretne, a parlamenti ülésterem ellenben vitára való – ő sem vallásosabb, mint a többiek.
A képviselő az ülés után felháborodottan közölte, hogy „ez nem a Vatikán, muszlimok vagyunk, és a megfelelő időben kell imádkoznunk”. Szerinte a honatyák túl sok imát mulasztanak (napi ötöt illik abszolválni az iszlámban).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr204209142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása