Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Olvasnivaló 3 - Egymásra utalva: Kuba és a Vatikán

2012. április 05. - szekularisfigyelo

Ara-Kovács Attila elemzése a Vatikán és Kuba sajátos egymásrautaltságáról a Magyar Narancsban: "Mindkettő támaszt remél a másiktól, még ha bizarr és ellentmondásos módon is. A pápa arra vár, hogy a rendszer kimúljon, a rendszer pedig arra, hogy a pápai látogatás legitimálja őt. Eléggé furcsa páros, mondhatni.
Persze XVI. Benedek örömét még jócskán beárnyékolhatja a változások utáni ébredés; Ortega érsek szervilis nyilatkozata is azt sejteti, hogy Kubában sem különb a helyzet, mint volt az egykori szocialista táborban, ahol a rendszerváltással a besúgói buzgalmat nagyon sok pap cserélte le gyorsan jobboldali radikalizmusra."

http://magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/xvi-benedek-talalkozasa-a-kubai-kommunista-istennel-79440

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr454365952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása