Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Suliügyek

2012. június 02. - szekularisfigyelo

Eldőlt: a hajdúsámsoni általános iskola és az ajkai szakképző iskola tényleg a Hit Gyülekezetéé lesz: http://index.hu/belfold/2012/05/31/az_ajkai_iskola_is_a_hit_gyulekezete/

Egyházi iskola, egészségtelen táplálkozással:

Kísérleti program keretében többek között néhány miskolci iskolában egy mesterszakács segítségével ugyanannyi pénzből kezdtek egészségesebben főzni. Mivel fokozatosan tértek át a korszerűbb konyha művészetre, a gyerekek is szépen hozzászoktak az egészségesebb kajákhoz (nem úgy, mint Angliában a Jamie Oliver indította reformnál, ahol felbőszült anyukák szeretetük jeleként junkfooddal kompenzálták szegény, egészséges kaján tartott gyermekeiket).
A három miskolci iskola viszont egyházi kézbe került, és ezzel vége lett az egészséges ebédeknek: az egyház ugyanis nem tartott igényt a szakács tanácsaira, és visszatért a régi, rántásban úszkáló agyonfőzött zöccség típusú ebédekhez. Fel sem merült, hogy az egészségesebb táplálkozást mint vívmányt esetleg meg lehetne őrizni, az új üzemeltető közölte, erre nem vállalt kötelezettséget, és egyébként is, az illetékes katolikus egyházmegye szerint a tanulás a lényeg, nem az evés. A másik iskolában érintett evangélikus egyház még nem nyilatkozott a hír24.hu oldalnak az egészséges kaja megszüntetésének indokairól:
http://www.hir24.hu/belfold/2012/05/25/elkaszalta-az-egyhaz-a-jovo-menzajat/ (via Facebook)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr924560380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása