Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Közös alapok

2012. augusztus 02. - szekularisfigyelo

Bizonyára ismeritek a Mária Rádiót, amelyet egy hiperkonzervatív katolikus multinacionális társaság nemcsak Magyarországon működtet. Az ötlet nem korlátozódik a kereszténységre: Egyiptomban szalafista tévéadó kezdi meg működését. Kapaszkodjatok meg: Maria TV néven.
A tévé női dolgozókat alkalmaz, de szigorúan nikábban jelenhetnek meg, amely egyébként nem őshonos öltözék Egyiptomban, hanem viszonylag friss importtermék: az arab félszigeten dolgozó férfiak ott szerzett feleségei hozták magukkal az arcot is elfedő alkatrésszel kiegészített fekete leplet. A nemek szigorú különválasztásának elvét úgy tartják be, hogy férfiakat nem foglalkoztat az adó, amely amúgy lényegében a fundamentalista Umma TV női műsora, amelynek főszerkesztője az Umma TV főnökének a lánya.
Ja, a Mária egyébként Mohamed prófétának egy keresztény kopt rabszolgája volt, akit Mohamed felszabadított és feleségül vett.

Persze a dolog nem kicsit visszás: a nikáb arra való, hogy láthatatlanná tegye a nőt, ha valamiért ki kényszerül menni az utcára. Amolyan szükségmegoldás: ha egy nő valamiért nem tud otthon maradni, akkor ezzel a felszereléssel jelképesen magával viszi otthona falait és láthatatlanná teszi magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr74684608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása