Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egy kis "bizonyíték"

2012. szeptember 02. - szekularisfigyelo

Pakisztánban az istenkáromlás-törvény gyakorlati alkalmazását tanulmányozhatjuk, amelyet előszeretettel mások ellehetetlenítésére és vallási erőszak szitására használnak fel. Augusztusban egy utóbb 14 éves, mentálisan visszamaradottnak bizonyult kislányt tartóztattak le istenkáromlás vádjával, és örülni kell a rendőrök gyorsaságának, ugyanis megelőzték az egyes beszámolók szerint Down-kóros, keresztény családból való kislány meglincselésére készülő tömeget. Pakisztánban egy a nyolcvanas években Zia-ul Haq diktátor által az iszlamisták megbékítésére hozott törvény tiltja a vallások megsértését, igaz, a gyakorlatban csak akkor alkalmazzák, amikor az iszlám megsértése vetődik fel. A törvényt emberjogi szervezetek bírálják, és Salman Taseer pakisztáni politikus az életével fizetett, amiért felvetette a törvény módosítását és az istenkáromlásért halálra ítélt Aisa bibit meglátogatta börtönében.
A kislányra azt mondták, Koránt égetett, de közben kiderült, a Korán-lapokat egy helyi muszlim pap helyezte a félig elégett papírlapok közé, amelyeket valamiért hozzávittek az imaházába. Legalábbis ezt a vallomást tette egy szemtanú, aki szerint Khalid Jadoon három másik tanú jelenlétében módosította a kupac tartalmát, és a tanú kérdésére azt válaszolta, hogy így erősebb a bizonyíték. A papot közben letartóztatták.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr234747464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása