Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallás, erkölcs, csikló

2012. szeptember 18. - szekularisfigyelo

A nők egyelőre vesztesei a közel-keleti forradalmaknak. Egyiptomban az iszlamisták felkarolták a női csonkítás ügyét. Értve az alatt, hogy felbukkant egy mobil orvoscsapat, amely ingyenes csonkításokkal népszerűsíti a lányok testi épségtől való megfosztását Kairótól 250 km-re délre, Minja tartományban. Számos civil szervezet feljelentést tett és felszólította a nőtanács elnökét, az egészségügy-minisztert és a kormányzót, intézkedjenek – Egyiptomban ugyanis többek között a jelenleg száműzetésben élő 80 éves Nawaal El Szaadawi feminista orvos erőfeszítéseinek is köszönhetően nemcsak maga a csonkítást, hanem annak propagálását is törvény tiltja. A nők megcsonkítását vallási és erkölcsi hivatkozásokkal népszerűsítő orvoscsapatot az egyesek szerint „mérsékelt” Muszlim Testvériség” politikai pártja, a Szabadság és Igazság Pártja szervezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr314780618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása