Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Britek számokban

2012. szeptember 21. - szekularisfigyelo

A legújabb, szeptember 17-én bemutatott 29. átfogó brit társadalomkutatás (British Social Attitudes Survey) szerint a lakosság 45,7%-a úgy nyilatkozott, nem tartozik egyik felekezethez sem. Ezzel ők képezik a legnagyobb csoportot. A legnagyobb felekezet az anglikánoké 21%-kal, 9% római katolikusnak mondta magát, 10% további pontosítás nélküli kereszténynek. A muszlimok aránya 3,4%, a hinduké 2,2%, a zsidóké 0,8%, 0,4% szikh és 0,2% buddhista.
Az első kutatás idején, 1983-ban a megkérdezettek szűk harmada (31%) volt felekezeten kívüli. Konstans maradt a legalább heti rendszerességgel templomba járók aránya, amely 14,3%. Nagy azok aránya, akik eltávolodtak attól a vallástól, amelyben nevelkedtek: míg a megkérdezettek 45,7%-a azt mondta, nem tartozik felekezethez, csak 18,3%-nyian állították azt, hogy nem kaptak vallásos nevelést. Ebből következik, hogy a vallástalanok nagy része gyerekkorában vallásos neveltetésben részesült.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr214789278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása