Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Petíció

2012. szeptember 27. - szekularisfigyelo

Tíz éve visszatérő műsorpont az ENSZ-ben, hogy a tavaly Iszlám Konferencia Szervezetéről Iszlám Együttműködés Szervezetévé átkeresztelt, 57 iszlám(ista) országot tömörítő csoport különböző tagjai követelik az istenkáromlás üldözését. Köztük olyan formálisan állítólagosan még világi országok, mint Törökország minszterelnöke, Recep Tayyip Erdogan, de talán a leghangosabban Pakisztán képviselői. Hogy mit értenek ez alatt, azt éppen Pakisztán példája szépen mutatja: aki nem az államvallást követi (lehet az valamilyen keresztény, de akár más muszlim szektához tartozó vallásos, esetleg olyan hívő, aki csupáncsak nem gondolja, hogy másokat hitbéli okokból börtönbe kell csukni, vagy akárcsak egy írástudatlan félkegyelmű gyerek - példákat a "Pakisztán" címke alatt találtok), azt az államhatalom istenkáromlás címén üldözi, rosszabb esetben valami vallási csőcselék veri agyon, büntetlenül.
Hogy ezt a példát ne kövessük, petícióval furdulnak az ENSZ emberijogi bizottságához - itt írható alá:

https://secure.avaaz.org/fr/petition/Une_decision_europeenne_et_internationale_contre_la_penalisation_du_blaspheme/sign/ (sajnos csak franciául jelent meg, magyarországiaknak a "pays"-nél az Hongrie-t kell kijelölni)

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr544806712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása