Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Meglátjuk...

2012. október 26. - szekularisfigyelo

Az Iszlám Együttműködés Szervezetének (a volt Iszlám Konferencia Szervezetének) főtitkára, a török Ekmeleddin Ihsanoglu azt nyilatkozta, felhagynak azzal a kísérlettek, hogy a vallások megsértését megtiltassák az ENSZ-szel, miután nem sikerült meggyőzni a nyugati ENSZ-tagokat.
Az 57 ENSZ-tagból álló csoportot Rabatban alapították 1969-ben. Célja, hogy az iszlám országoknak külön hangot adjon az ENSZ-ban és hogy az emberi jogokat összhangba hozza az iszlámmal. Az 1990-ben 45 tag által elfogadott Kairói Nyilatkozat az Emberi Jogokról az Iszlámban szépen meg is mutatja, ezt hogyan gondolják: ahol az emberi jogok ütköznek a saríával (pl. vallásszabadság, házasságkötés más vallásúval, stb.), ott a saría érvényes.

Az elmúlt évek évente visszatérő műsorpontja az ENSZ-ben, hogy az iszlám országok az emberi jogok valamely részét a saría által jóváhagyott mértékre korlátozni próbálják.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/10/islamic-bloc-abandons-plans-for-global-blasphemy-law-at-un

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr814860003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása