Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ápolónőket lelkészek helyett

2012. október 27. - szekularisfigyelo

Nagy-Britannia állami egészségügyi költségvetése sem elég az ellátás finanszírozására, és a tényleges egészségügyi ellátás mellett még a kórházi papok bérét is az egészségügyi kasszából. Több kísérlet történt arra, hogy ezen változtassanak – már csak azért is, mert a pap szolgáltatásaira igényt tartó vallásos emberek jó része inkább a saját lelkészét szeretné maga mellett látni az idegen kórházi pap helyett. Most a walesi liberális demokrata képviselők döntöttek úgy, indítványozzák, hogy a lelkészeket nem az általános egészségügyi költségvetésből, hanem egy külön alapból finanszírozzák. Modell már van erre: a légi mentést is külön jótékonysági szervezet működteti. Így évi 1,3 millió fonttal (kb. 450 millió forinttal) több jutnia a tényleges orvosi ellátásra.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/10/welsh-lib-dems-want-hospital-chaplains-to-be-paid-by-charitable-trust

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr344860026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása