Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Élethez való jog

2012. december 03. - szekularisfigyelo

A brit szekuláris társaság a nők élethez való jogának rögzítését követelik az európai Tanácstól és az Európai Bizottságtól. A találkozóra november végén került sor az EU alkotmányában rögzített 17. cikk alapján, amely rendszeres találkozásokat rendel el az EU vezetői és a vallási és világnézeti csoportok között, és amelyet hosszás viták után végre a nem vallásos polgárok nézeteit megfogalmazó csoportjaira is kiterjesztették.
Az NSS elégtelennek tartja a terhes nők életének védelmét, miután (mint nyilván olvastátok, hiszen a magyar médiában is beszámoltak róla) két ír orvos egy terhes fogorvost áldozott fel saját üdvözülése oltárán. Savita Halappanavarnak nem jutott könnyű halál: egyhetes fájdalmas agónia után vérmérgezésben kellett meghalnia, mert a két hívő, az általuk birtokolt papírokat nézve orvosok (akik egy hír szerint nemrég azt állítottak, nem is létezik olyan állapot, amelyben a nő élete csak abortusszal menthető meg), nem volt hajlandó abortusszal véget vetni a napokig tartó spontán vetélésnek (a magzatburok már megrepedt és a méhszáj kinyílt), mondván, Írország katolikus ország és ki kell várni, hogy a 17 hetes magzat szíve megálljon. A nő hiába közölte, sem ír, sem katolikus, és hiába követelte, végezzék el az abortuszt. Sajnos mire a magzat három nap után végre meghalt, már késő volt, pár napra rá a nő is belehalt a hosszas vetélés során kialakult fertőzésbe.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/11/nss-call-on-eu-presidents-to-protect-womens-right-to-life
http://drjengunter.wordpress.com/2012/11/14/did-irish-catholic-law-or-malpractice-kill-savita-halappanavar/, http://www.secularmedicalforum.org.uk/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr794943956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása