Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A bíboros szerint gáz van a hittan-tervekkel

2012. december 06. - szekularisfigyelo

Erdő Péter bíboros szerint át kell gondolni a felmenő rendszerben kötelezővé váló iskolai hitoktatást, mert egyelőre "nagyon komoly szervezési problémák vannak" - írja az Index. Ugyanis az állami iskolák felekezetileg vegyes osztályaiban nem biztos, hogy évfolyamonként összejön egy csoportra való gyerek, akiknek a saját iskolájukban érdemes megszervezni a hittant (tegyük hozzá, hogy ha ez a legnagyobb felekezet is problematikusnak tartja, a kisebbeknek még nehezebb lesz megszervezni. Igaz, ez részben pénz kérdése - ha az iskolának így is, úgy is muszáj kifizetni a hitoktató munkabérét, az egyházaknak már csak elég tanárt kell szerezniük).
A bíboros egyébként fontosnak tartja, hogy a felekezeti hitoktatás, ill. az etikaoktatás közötti választási lehetőség valódi legyen (nyilván ő sem akar amolyan lázadó ateistagyerekekkel fertőzött hittanos csoportokat látni :-) ).

http://index.hu/belfold/2012/12/06/erdo_peter_komoly_szervezesi_problemakat_lat/  via: Szema

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr854952016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása