Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az áldozat a hibás

2013. január 12. - szekularisfigyelo

Megszokott dolog az áldozat hibáztatása – még a legkegyetlenebb esetekben is. Egy hindu vallási vezetőnek „köszönhetően” az az azóta sérüléseibe belehalt indiai nő sem képes kivételt, akinek az esete sok indiai felháborodását kiváltotta. A fiatal egyetemista barátjával utazott egy buszon, amikor megtámadták és szexuálisan bántalmazták, olyannyira, hogy azóta belehalt sérüléseibe. Aszaram Bapu, egy közismert guru szerint a nőt azért bántalmazták halálra, mert nem énekelte a megfelelő mantrát és nem elég alázatosan könyörgött, hogy támadói békén hagyják, ezért ő maga ugyanolyan felelős haláláért, mint bántalmazói.
nem igazán tudni, miért épp most telt be a pohár – Indiában az ilyesféle bántalmazások napirenden vannak, és a szomszéd által lenyúlt és megerőszakolt tízhónapos lánycsecsemőtől az öregasszonyig senki nem érezheti magát biztonságban. Szilveszterkor belehalt például sérüléseibe egy tinilány, aki visszautasította a szomszéd bácsi közeledését – a szomszéd fogta magát és betört a lakásba, amikor a lány egyedül volt, leöntötte kerozinnal és felgyújtotta. A rendőrség nem foglalkoztatta az ügy különösebben. Nem új keletű jelenség ez: Bombayban 39 éve fekszik kómában egy kórházi takarítónő, akit 25 éves korában, 1973-ban megerőszakoltak és kis híján megfojtottak.

http://freethinker.co.uk/2013/01/08/horrific-new-delhi-gang-rape-prominent-religious-leader-blames-the-victim/
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/01/you-used-that-word/
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/01/another-slut-murdered-for-saying-no/

A legjobb egyesítő erő mások közös megvetése, és ennek köszönhetően széles perspektívák tárulnak fel egyes katolikusok és hinduk között. Egy olasz katolikus pap ugyanis, bizonyos Piero Corsi parókiája hirdetőtábláján osztotta meg kollegája, Bruno Corsi karácsonyi üdvözletét, amely szerint a 2012 során megölt 118 olasz asszony maga tehet sorsáról, merthogy rosszul öltözködtek, nem takarítottak, és hideg vacsorát tálaltak családjuknak. Miután az atya facebook-oldalán is posztolta az üzenetet, tiltakozó hullámmal szembesült, és le kellett venni az oldalt.Főnöke, a La Spezia-i püspök közölte, Corsi üzenete nem egyezik az egyház tanításaival, igaz, Corsi ettől még folytatta, közölte, a szavait kiforgató újságírókat halállal kellene büntetni, aztán bocsánatot kért, amit végül visszavont.
Közben egy amerikai kollégáját pénzbüntetésre és elvonókúrára ítélték Detroitban, mert részegen és meztelenül vezetett.

http://freethinker.co.uk/2012/12/28/two-catholic-priests-hit-the-headlines-for-being-stupid-naked-and-drunk/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr285009240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása