Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Spiritualitás és lelki egyensúly

2013. január 12. - szekularisfigyelo

Egyre több jel utal arra, hogy a leginkább pszichikai problémákkal küszködők azok, akik se nem hagyományos keretekben vallásosak, se nem hitetlenek, hanem „spirituálisak”. A University College London kutatói közel 7500 véletlenszerűen kiválasztott embert vizsgáltak, akik ötöde „spirituálisnak” mondta magát. A kutatók szerint az ő körükben a legmagasabb a mentális problémák előfordulásának valószínűsége, beleértve a függőséget, fóbiákat és pánikbetegségeket, valamint neurotikus problémákat. Persze hogy a két jelenség között ok-okozati összefüggés áll-e fenn, vagy közös a gyökerük, azt még vizsgálni kell.

http://blog.newhumanist.org.uk/2013/01/is-spirituality-bad-for-your-mental.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr415009311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása