Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az USA másik arca

2013. január 20. - szekularisfigyelo

Az Egyesült Államok régi-új elnökének a beiktatása apropóján Lawrence O’Donnell, aki az MSNBC-n beszélgetős műsort vezet, kifejtette, az ország egyik legabszurdabb hagyománya, hogy az elnöke a Bibliára esküszik fel – egy olyan könyvre, amelynek minden tanítását senki nem követi, hiszen aki valóban szó szerint követné, annak napjait azzal kellene töltenie, hogy másokat máglyára küld. A Biblia tele van olyan állításokkal, amelyeket enki nem fogad el igaznak, az elnök viszont arra kényszerül, hogy ezzel a szertartással elhitesse, elhiszi mindazt, ami abban a könyvben benne van. Nem beszélve arról, hogy a könyvet egy olyan First Lady fogja most másodjára tartani, aki rabszolgák leszármazottja – miközben a Biblia nemhogy elítélné, hanem elfogadja a rabszolgaság intézményét. Sokkal helyesebb lenne O'Donnell szerint, ha az elnök lányai vállára helyezné a kezét és kijelentené, hogy a tisztség annyira fontos számára, mint a két lánya.

http://freethinker.co.uk/2013/01/13/us-talk-show-host-blasts-the-use-of-the-bible-at-obamas-inauguration/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215029478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása