Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Fundik az állami iskolákban

2013. január 23. - szekularisfigyelo

Öt keresztény fundamentalista szövetség összeállt, hogy megszerezzék maguknak az egyházi státuszt Ausztriában. Ott ugyanis a lakosság két ezrelékét képviselő, azaz olyan 17 ezer tagot számláló közösségek kaphatnak egyházi kiváltságokat, amit csak együttesen tudnak hozni a baptisták, az evangéliumi közösségek, a mennoniták, a pünkösdiek és az Ausztriában „Elaia” néven futó, a zsidósághoz közelséget érző „olajfa-gyülekezetek” („olajfák” néven Magyarországon is van közösség). A szövetségek két éve tárgyalnak már és eközben rájöttek, hogy a fontos kérdésekben tulajdonképpen majdnem egyetértenek – főleg a fiatalabb tagok teológiai elképzeléseiben alig mutatkozik különbség. Így aztán benyújtották igényeiket és jó eséllyel előléphetnek 15. államilag elismert egyházzá, ami persze elsősorban az ezzel járó kiváltságok miatt vonzó: előjogokat fognak élvezni az adózás, a munkajog és a gyülekezési jog terén, illetve persze újabb terepet kapnak a térítésre azzal, hogy állami iskolákban tarthatnak államköltségen hittant.

http://religion.orf.at/stories/2567859/ via: http://hpd.de/node/14825

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr875033376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása