Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyerekelzárás

2013. február 25. - szekularisfigyelo

Bizonyos vallási csoportok számára fontosak, hogy gyerekeik zárt közegben nevelkedjenek és az iskolában sem találkozzanak más világnézetekkel, életfelfogásokkal, gondolatokkal.
Ennek jegyében nyit egy katolikus fundamentalista szülőcsoport iskolát Nagy-Britanniában. Bár azt állítják, nem a konzervatív szemléletéről hírhedt, olyan fasiszta rezsimeket, mint Pinochetét és Francoét támogató José María Escrivá-féle Opus Dei tartja fenn az iskolát, az iskolát ebben a szellemben fogják vezetni. Állami finanszírozást nem kérnek hozzá és olyan iskolaformát választottak, amely nem kötelezi őket olyan gyerekeket felvenni, akiknek a szülei nem követik az Opus Dei ideológiáját, így a sokat bírált brit oktatási törvények értelmében legális a gyerekek elzárása.
Egy az Opus Deihez közel álló egyesület a Berlin melletti Potsdamban is nyithat gimnáziumot a dolgok jelenlegi állása szerint. A brandenburgi szervek ezt ugyan nem akarták engedélyezni, mert az iskola sértené az oktatási törvény előírásait azzal, hogy csak fiúkat venne fel. Az illetékes közigazgatási bíróság azonban elfogadta az egyesület érvelését, miszerint a nemek egyenlőségének gondolata nem koedukált iskolában is közvetíthető - persze más kérdés, hogy ez nem fog megtörténni, hiszen az Opus Dei a férfi alárendeltjének tekinti a nőt, ezért a brandenburgi tartomány fellebbezést tervez benyújtani.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/02/fundamentalist-catholic-group-moves-into-education
http://hpd.de/node/14933

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135099944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása