Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hit és egyház

2013. február 28. - szekularisfigyelo

A valláshoz kötődők sem támogatják az abortusz betiltását egy új brit felmérés szerint. A YouGov kutatás szerint a magukat felekezethez kötődők 43%-a helyesli vagy inkább túl rövidnek tartja azt az időszakot, amelyben a terhesség művi megszakítása jelenleg elvégezhető (ez 24 hét), 30%-a szerint egy rövidebb időszak is elegendő, és a vallásosak 9%-a szeretné betiltatni az abortuszt. Ezek az arányok szinte megegyeznek a felekezethez nem kötődők véleményével. Leginkább a katolikusok, a baptisták és a muszlimok utasítják el az abortusz engedélyezését: a katolikusok 14, a muszlimok 30%-a szeretné betiltani, 23, ill. 15%-a pedig lerövidíteni az engedélyezett periódust. Mindeközben az összes megkérdezett 44%-a gondolja úgy, az élet a fogantatással kezdődik, de ők is helyeslik az abortusz engedélyezését: háromnegyedük szerint az első 12 hétben engedélyezni kell az abortuszt, a fele úgy gondolja, az első 20 hét a megfelelő időtartam.
(Nálunk a terhesség első 12 hetében lehet orvosilag nem szükséges abortuszhoz jutni, feltéve, hogy a nő kétszer elzarándokol az önkormányzathoz, ahol szerencse kérdése, hogy szó nélkül kiállítják-e a tanácsadásról való igazolást, vagy rémhírekkel traktálják. A nők 85-90%-a a "tanácsadás" ellenére is kitart az abortusz mellett, de azok közül, akiknek van 500 eurójuk (ami mellesleg kevesebb, mint a magánterhesgondozás és a szülési hálapénz összege), azok inkább Ausztriába mennek: http://nol.hu/belfold/20121217-a_nok_85-90_szazaleka_kitart_a_dontese_mellett.)

http://www.secularism.org.uk/news/2013/02/new-survey-reveals-that-most-religious-people-are-not-anti-abortion-not-even-catholics

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr265099822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása