Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Uszító tévék

2013. február 28. - szekularisfigyelo

Panaszok nyomán több ízben szabott ki büntetéseket iszlám műsorokra az Ofcom, a brit médiahatóság gyűlöletbeszéd miatt. Az Iszlám Kutatások Nemzetközi Alapítványa (Islamic Research Foundation International) által fenntartott „Béke tv” (Peace TV) műsorain rendszeresen szólítanak fel homoszexuálisok bántalmazására, illetve hitehagyott ex-muszlimok megölésére, amit minden muszlim alapkötelességének tekintenek.
Az Al Noor tévét szintén elmarasztalták, itt egy prédikátor közölte, bárkit, akárhol is legyen, halállal kell büntetni, ha nem mutat tiszteletet Mohamed próféta iránt. Az Ofcom kifejezte aggodalmát, hogy a tévét fenntartó cég, az Al Ehya nem érzékeli a probléma súlyát.
Büntetést szabtak ki a DM Digital csatornára is, amelyen egy brit imám szólított fel bűncselekmények elkövetésére, amikor közölte, aki a profétát megsérti, azt meg kell ölni, és aki erre nem képes, az nem is hívő. Azzal folytatta, hogy a hitehagyottak pedig azonnal megölendők, nem kell várni semmiféle ítéletre.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/02/media-regulator-finds-islamic-tv-channels-guilty-of-preaching-hate

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr725099876

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.28. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása