Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Melyik század?

2013. március 18. - szekularisfigyelo

A katolikus egyház, szerény életvitele ellen is a dél-amerikai balos felszabadítás-teológia ellen érdemi munkát végző új fejével (aki a Ferenc nevet választva nem csak a népszerű állatszerető (ám nőgyűlölő) 12. századi biószent, Assisi Szent Ferenc nevére utal vissza, hanem saját Jezsuita rendjének egyik alapítójáéra, a 16. században élt ázsiai hittérítőét, Xavéri Szent Ferencére) úgy tűnik, a 20. századba sem sikerül beléptetni a katolikus egyházat, nem hogy a 21.-be. A Facebook spanyol szekcióijában a következő idézet köröz: „A nő természetüknél fogva alkalmatlanok politikai feladatok ellátására... A természet rendje és a tények azt tanúsítják, hogy a férfi a par excellence politikai lény, a szentírás azt mutatja, hogy a nő a tevékeny, gondolkodó férfi segítője, de semmi több."
Első pápai miséjén az egyelőre I. Ferenc pápa amúgy kijelentette, hogy aki nem imádkozik (az ő) Isten(éhez), az az ördögöt imádja. Szeretettel ajánljuk ezt a mondatot a papíron katolikusoknak és a vallási kérdésekben lelkesedésre hajlamosaknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr35139505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása