Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyerekélet Hollandiában

2013. április 05. - szekularisfigyelo

Vagy negyvenezer gyereket bántalmaztak holland katolikus egyházi személyek 1945 óta egy vizsgálatsorozat szerint, amelyre az állam kötelezte az egyházat. Tavaly már megjelentek előzetes vizsgálati eredmények, amelyek azt mutattak, hogy katolikus bentlakásos iskolákban húszezren lehettek kitéve bántalmazásoknak. Az ezt követő vizsgálatok a lányáldozatokra összpontosítottak; őket részben apácák bántalmaztak fizikailag, részben pedig egyházi férfiak szexuális erőszakának voltak kitéve nemcsak bentlakásos iskolákban, hanem különféle otthonokban is, amelyekbe részben azért kerültek, mert házasságon kívül estek teherbe. A katolikus egyház sajnálatát fejezte ki és azt mondta, gondolkoznak azon, hogyan tudnának segíteni az áldozatokon.

http://www.presstv.ir/detail/2013/03/11/293085/priests-abused-thousands-of-dutch-girls/
http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/3/22/thousands-of-dutch-girls-abused-by-priests-since-1945-report#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr555184014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása