Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ábrahám és Izsák ma

2013. május 13. - szekularisfigyelo

Chilében egy csecsemő esett áldozatul a vallási őrületnek. A keresztény szektatagok a háromnapos újszülött lánycsecsemőben az Antikrisztust vélték felfedezni, amiért tavaly november 21-én a meztelen, beragasztott szájú gyereket a szektatag anyja beleegyezésével élve máglyára dobtak. A szektavezért a napokban holtan találták Peruban, a Machu Pichu közelében. A rendőrség szerint felakasztotta magát.
Nem tanult egy hétgyerekes amerikai szülőpár abból, hogy már feláldozott egy gyereket hitének. Herbert és Catherine Schaiblét tíz év próbaidőre bocsátották 2009-ben, mert kétéves gyereküket nem vitték orvoshoz, ami a gyerek halálához vezetett. Április végén újabb gyerekük halt meg egy feltehetően gyógyítható betegségben: nyolchónapos csecsemőjüknek hasmenése volt, a szülők pedig – a próbárabocsátási feltételeket megszegve – nem vitték orvoshoz a kisgyereket, amely meghalt.
Bíróság elé került egy New Jersey-i házaspár, akit azzal vádolnak, elképesztő mértékben bántalmazták az általuk örökbefogadott gyerekeket, akik közül ketten csonttörést szenvedtek, egy pedig még 2008-ban meghalt. A házaspárt vallási körök védik, amelyek „keresztényüldözésnek” minősítik a pár elleni eljárást, mert szerintük ez egy rendes, gyerekeiket iskola helyett otthon tanító család.
Magyarországon szintén meghalt egy kisgyerek - vélhetően szülei vallási meggyőződése következtében. A kétéves fiú 4,5 kilós volt, amikor bejutottak hozzá a mentők (féléves korában még 6 kilót nyomott), akik már nem tudták megmenteni. Ha valóban fénnyel "etették", akkor nem ő az első magyarországi áldozata a pránatáplálkozásba vetett hitnek: 2007-ben meghalt egy nő a böjtöléssel összefüggő vetélésben, kétéves kislányát (aki otthon született és nemhogy orvos nem látta sosem, hanem még anyakönyvezve sem lett) az utolsó pillanatban mentették ki az apa kereszténységgel vegyített ezótériájából (a nagymama hívta rájuk a rendőröket). Az apát, aki azt nyilatkozta, nem akarta veszélybe hozni családját és soha életében nem fog többet böjtölni, utóbb felmentették és gyógykezelésre ítélték.

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/endzeitritual-in-chile-sektenmitglieder-sollen-baby-verbrannt-haben-a-896668.html
http://hvg.hu/vilag/20130502_Holtan_talaltak_a_csecsemogyilkos_chilei
http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=206267:antikrisztusnak-velt-csecsemt-egetett-el-elve-egy-szekta-chileben&catid=77:kuelfoeldi-hirek&Itemid=114
http://freethinker.co.uk/2013/04/25/investigation-launched-in-philadelphia-after-faith-healing-couple-lose-a-second-child/
http://freethinker.co.uk/2013/05/03/devout-christian-parents-face-multiple-counts-of-child-cruelty-in-new-jersey/
http://hvg.hu/itthon/20130417_Fenyeves_miatt_halhatott_ehen_egy_egyeves
http://www.nol.hu/archivum/archiv-479475
http://www.nol.hu/lap/mozaik/lap-20090317-20090317-29
http://vastagbor.blog.hu/2008/11/25/napi_degeneralt_a_fenyevo

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr755295802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása