Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Sokkolt Lega Nord

2013. szeptember 23. - szekularisfigyelo

A populista jobboldali veronai városvezetést sokkolta az olasz humanisták plakátkampánya és megtiltotta a városi közigazgatással korábban egyeztetett és már kinyomtatott plakátok kihelyezését. A Lega Nord szerint a plakátok „potenciálisan károsak a vallásra”. A plakát amúgy annyit állít, hogy tízmillió olasz jól él „d” (azaz isten) nélkül, és amikor diszkriminálják őket, ott van értük az UAAR, az olasz racionális agnosztikusok és ateisták szövetsége. A szövetség plakátjai láthatók Romában, Milánóban, Bolognában, Firenzében, Bariban, Anconában és Cagliariban, ahol a városvezetésnek nem volt velük baja.
A Lega Nord szoros kapcsolatot ápol a katolikus egyházzal, és az olasz humanisták azzal vádolják a városvezetést, hogy hitüket kötelező normává akarják emelni. Sokszor kezelik másodrendű polgárként a nem hívőket, és a szervezet elnöke, Raffaele Carcano szárazon megjegyezte, hogy úgy tűnik, a veronai városvezetés a kampány fontosságát újabb adatokkal szerette volna alátámasztani.

http://www.diesseits.de/perspektiven/nachrichten/international/1378936800/italien-rechtspopulisten-verona-verbieten-kampagne  via http://brightsblog.wordpress.com/2013/09/13/italien-rechtspopulisten-in-verona-verbieten-kampagne-gut-ohne-gott/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr525527283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása