Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

...vagy mégsem

2013. október 13. - szekularisfigyelo

I. Ferenc pápa barátságosnak szánt gesztusait nemcsak a limburgi püspök hitelteleníti el hamis esküvel és hűtlen kezeléssel. Németországban problémát jelent az elváltakkal való bánásmód megtalálása – jelenleg az elváltak, ill. második házasságban élők nem részesülhetnek a szentségekben (és adott esetben elveszítik állásukat, ha szerencsétlenségükre a kiterjedt egyházi munkaerőpiacon helyezkedtek el), amit a közvélemény viszonylag nehezen fogad el – sok helyen a plébános az egyházi állásponttal ellentétben elváltaknak is szolgáltat szentségeket. A helyzet tisztázása érdekében a freiburgi érsek, Robert Zollitsch iránymutatást tett közzé, amelynek értelmében lelki beszélgetéseket követően az elváltak újra részesülhetnek a szentségekben.
A Vatikán részéről azonban Vincenzo Pagli figyelmeztette az érsekséget a körlevél miatt, mert nem elfogadható, hogy egy helyi egyház önállóan cselekszik ilyen kérdésekben.

http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/10/12/wenn-im-fusball-einer-abseits-spielt-pfeift-der-schiedsrichter/
http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/katholische-kirche-sakramente-auch-fuer-wiederverheiratete-geschiedene-a-926525.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr565565196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása