Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Allah nagy, és a koronavírus is

2013. október 21. - szekularisfigyelo

Indult a mekkai zarándoklat-szezon, ami a szaúdi hatóságokra hatalmas logisztikai feladatokat ró, hiszen másfél millió ember vesz részt az ötnapos eseményen. A szokásos kockázatokat az idén a tíz éve több száz halálesetet okozó SARS-vírus egyik rokona tetézi: a MERS-vírusban egy év alatt 138 ember betegedett meg, és a felük meg is halt – nagyrészt Szaúd-Arábiában.
A szaúdi hatóságok azért nem hagyatkoznak pusztán az ima erejére: kötelezővé tették az agyhártyagyulladás elleni oltást, és a terhes nőket, időseket és krónikus betegségekben szenvedőket eltanácsolják a zarándoklattól.
Az ország GDP-jének a 3%-t teszi ki a zarándoklat során kapott bevétel, és ez több is lehetne, ha a szaúdik jobban ráfeküdnének a kegytárgybiszniszre.
Szóval mostanában ne puszilkodjatok frissen Szaúd-Arábiából érkezőkkel.

Egészen érdekes pénzhez jutási lehetőséget nyújt egyébként a muszlim áldozati ünnep, amelyen arra emlékeznek, hogy Ábrahám kész volt tulajdon fiát (a bibliában Iszák, a Koránban Izmael néven fut) lemészárolni Isten oltárán: az ünnepen mindenki állatot vág házilag, és a bőröket „jótékony célokra” gyűjtik be és adják el – Pakisztán bőripara az éves nyersanyag felét vásárolja fel ilyenkor. A begyűjtés persze emberierőforrás-igényes, de ez az, amivel a pakisztáni iszlamisták rendelkeznek: kizavarják az egyházi iskoláik tanulóit bőröket gyűjteni, így a ramadán alatti adományok után ez a második legnagyobb bevételi forrásuk.

http://www.augsburger-allgemeine.de/politik/Muslime-zum-Hoehepunkt-des-Hadsch-in-Mekka-id27357297.html
http://www.arabnews.com/revenue-pilgrims-makes-3-saudi-gdp

http://www.spiegel.de/politik/ausland/opferfest-in-pakistan-islamisten-verkaufen-leder-aus-toten-tieren-a-928078.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr715588640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása