Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Csökkenő kereslet templomi esküvőkre

2013. december 07. - szekularisfigyelo

Csökken Svájcban a kereslet az egyházi szolgáltatások iránt. Különösen a templomi esküvőkre tartanak egyre kevésbé igényt a párok. 1997 és 2012 között 40%-kal csökkent a katolikus esküvők száma, míg a protestánsoké 1990 óta 63%-kal csökkent. Míg a polgári házasságkötések száma stabil és 2012-ben 42 ezer volt, a katolikus esküvők száma 4000 körüli volt. Ha mindkét házastárs protestáns, a párok 47%-a tart igényt egyházi áldásra, míg a két papíron katolikus személyből állók esetében ez az arány 30%.
Egyelőre változatlan ezzel szemben a gyerekek bekötése az egyházi életbe: a keresztelők és bérmálások száma kevésbé változik annak ellenére, hogy évente 40 ezren lépnek ki formálisan is a két nagy egyház valamelyikéből. Úgy tűnik, míg sokan magukra nézve nem tartják fontosnak a vallást, a gyereknevelés részének tekintik a vallási élet megismertetését.

http://www.tagblatt.ch/aktuell/schweiz/schweiz-sda/Immer-weniger-Paare-wollen-Gottes-Segen;art253650,3614936

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr45676221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása