Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Muszlim példát követ a rabbi

2013. december 09. - szekularisfigyelo

Bár a közel-keleten zsidók és muszlimok elkeseredett harcokat folytatnak egymás ellen, vallási világnézetükben igencsak közel állnak egymáshoz. Közismert, hogy Szaúd-Arábiában a nők nem vezethetnek legálisan autót (formálisan ugyan nincsen megtiltva nekik, de nem kaphatnak jogosítványt és a külföldön szerzett jogosítványokat nem fogadják el), és egy amúgy (remélhetőleg: eddig) köztiszteletnek örvendő zsidó rabbi is ugyanezt hangoztatja. Amnon Yitzhak szerint a zsidó törvények tiltják a nőknek az autóvezetést, mert az erkölcstelen. Csak egy negyed-ötödvonalbeli rabbi süllyedhet odáig, hogy ilyesmit megengedjen. Yitzhak amúgy nem az első. Elődjei között található Avraham Yosef, aki a vallási fundi Sasz párt spirituális vezetőjéenk a fia, és Wosner rabbi, aki szerint a vezetést tanuló nők kiteszik magukat mások tekintetének és botlását okozhatja.

http://www.jpost.com/National-News/Renowned-haredi-rabbi-prohibits-women-from-driving-due-to-immodesty-331640

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr555676291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása