Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Útmutató a helyes élethez

2009. november 25. - szekularisfigyelo

Épp a megfelelő időben, az egészségbiztosítási törvény és az egyházi intézmények által állami finanszírozással biztosított szociális szolgáltatások feltételei körüli vita idejére időzítve levelet adott ki arról, milyen életvitelt is kell folytatnia egy katolikusnak. Eszerint a fogamzásgátlás objektív helytelenség ("objectively wrong") és ellentétes Isten terveivel. A házasság nélküli együttélés együtt jár a paráznaság súlyos bűnével, mindig rossz és objektív bűn,  és szükségszerűen csökkenti a szeretetre való képességet. A levél az azonos neműek kapcsolatai mellett a válást is kihívásnak tekinti, bár ez utóbbi az egyetlen megoldás lehet egy morálisan elfogadhatatlan helyzetben, mint amikor a házastárs vagy a gyerekek biztonsága forog kockán. 
  Bár a levél elsősorban az Egyesült Államok katolikus hívőihez íródott, mindenkihez szól abban a reményben, hogy magukévá teszik ezt a tanítást.

Hogy a hit szempontjából nem holmi mellékes, a szeretet és a megbocsátás tanítása mellett eltörpülő apróságokról, hanem a katolikus lét lényegéről van szó, az is mutatja, hogy eltérő véleménye miatt néhai John F. Kennedy elnök unokaöccsét, Patrick Kennedy képviselőt eltiltották az úrvacsorától. Kennedy úgy gondolja, az, hogy egyes kérdésekben más a véleménye, nem teszi őt rossz katolikussá. 

http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/0905121.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr281547160
süti beállítások módosítása