Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mormon újból

2010. szeptember 06. - szekularisfigyelo

A Konteó blog cikkére pedigrés magyar mormon állást foglalt, igaz, szövegértésből nem vizsgázott egészen tökéletesre (az eredeti poszt zöme a mormonokkal kapcsolatos összeesküvéselméletekről szólt, és ezek ekként is voltak deklarálva). Ellenben a nyelvtanítás során használt módszerükre kíváncsi volnék - két hónap alatt megtanulni magyarul annyira, hogy tolmács nélkül érdemi hitvitát folytasson a t. térítő, nem rossz teljesítmény. Arra is kíváncsi lennék, milyen hatékonysággal működik a térítés (azaz a sok befektetett energia, idő és pénz végül hány új bárányt hoz a nyájba). Igaz, talán inkább arra kell a térítés, hogy jól elriasszák a mormon fiatalokat a külvilágtól, amit ugye kissé elutasítónak és barátságtalannak fognak tapasztalni, ergo pótolhatatlannak fog tűnni számukra a jászol melege. 
Amitől én személy szerint a vallási közösségek legbunkóbbikának tartom a mormonokat, az a halottak megkeresztelése - ők védekezni már nem tudnak a kisajátítás ellen, és a védtelen helyzetben megkeresztelt csecsemőkkel ellentétben már nem is fognak tudni. Hullákon átgázolni pedig nem szép dolog.

konteo.blog.hu/2010/09/06/a_mormon_osszeeskuves_ujratoltve

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622274841
süti beállítások módosítása