Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egy bizalomkeltő politikus

2010. szeptember 10. - szekularisfigyelo

Grzegorz Napieralskiban a közvéleménykutatók szerint a megkérdezettek fele megbízik. Ez azért érdekes, mert a lengyelek 90%-a katolikus, míg a baloldali demokraták (SLD) 36 éves elnöke azzal készül a novemberi helyhatósági választásokra, hogy az iskolákban szexuális felvilágosítást kell tanítani hittan helyett. 
A varsói keresztvita rámutatott az egyháznak a Kaczynski-ikrek Jog és Igazság pártjától való függőségére, és a két szervezet összefonódását nem mindenki nézi jó szemmel. Az SLD korábbi elnöke, Aleksander Kwasniewski idején ez a párt is minél harmonikusabb viszonyra törekedett az egyházzal, éspedig sikeresen: maga Kwasniewskit 1999-ben II. János Pál pápa maga mellé vette, amikor végigkocsikázta Krakkót. Azóta új szelek fújnak: az új elnök inkább José Luis Zapatero spanyol miniszterelnököt tekinti harcostársnak: ahogyan Zapateroék modern spanyol államért, úgy Napieralskiék korszerű Lengyelországért küzdenek. 

A lengyel katolikus egyház egyébként - minő meglepő - kommunistázni kezdett. 

www.fr-online.de/politik/polens-linke-greift-kirche-an/-/1472596/4628684/-/index.html
via: blasphemieblog.wordpress.com/2010/09/09/polens-linke-greift-kirche-an/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr442284349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása