Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A lelkiismereti szabadság ünnepe

2010. szeptember 19. - szekularisfigyelo

Míg Skóciában a pápát óriásplakátok tájékoztatták arról, hogy kétmillió skót Isten nélkül is jó ember tud lenni (és ez csak a hivatalos adat), Londonban tizenegyezren tiltakoztak szombaton az ellen, hogy a katolikus egyházfőt a brit állam egy államfőnek kijáró tisztelettel fogadja. A Hyde parktól Whitehallig, azaz a parlament elé vonuló tüntetésen számos emberjogi aktivista tartott beszédet, miközben a pápa a Hyde parkban vezetett esti imát. 
A tüntetők összegyűltek, hogy "ünnepeljük a lelkiismereti szabadságba, az emberek egyenlőségébe és az emberi jogokba vetett hitünket." Bírálják a Vatikánt az óvszerhasználat elutasítása, a vallásilag szegregált oktatás támogatása, az abortusz minden körülmények között történő leutasítása, az LMBT jogait és a homoszexualitás büntetésének eltörlését ellenző politikája miatt, valamint azért, mert képtelennek mutatkozott a saját szervezetében történt gyermekbántalmazási esetek megfelelő kezelésére. XVI. Benedeknek természetesen jogában áll meglátogatni a szigetországot, de tiltakoznak az ellen, hogy a költségek oroszlánrészét a brit adófizetőket terhelik. 
Kiemelték azt is, hogy még a magukat katolikusnak vallók sem osztják a pápa álláspontját
A pápa brit látogatását azzal kezdte, hogy a vallástalanokat és ateistákra kente a fasizmus és sztálinizmus bűneit, így több helyen emlékeztettek arra, hogy a kettő között nincs összefüggés, míg maga a katolikus egyház Hitlert is, Mussolinit is támogatta (ebben az érvrendszerben amúgy a papnövendék Sztálin lenne a legjobb indok az egyházi oktatás ellen).

www.bbc.co.uk/news/uk-11355258
www.guardian.co.uk/world/2010/sep/18/pope-nazis-liberal-values

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr202306433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása