Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Még egy kis Svájc

2011. május 11. - szekularisfigyelo

Aki azt hiszi, túlvagyunk a sötét évszázadokon és a katolicizmus sem gondolja már komolyan a tanításai közül azokat, amelyek kissé idejüket múltnak tűnhetnek, az jobb, ha néha odafigyel, miket is mondanak az egyházi vezetők. Christoph Casetti, a katolikus egyház püspöke a svájci Churban a napokban azt nyilatkozta egy újságnak, a kereszténység visszaszorulásával párhuzamosan nő a megszálltsági esetek előfordulása, továbbá egyre gyakoribb a sátánizmus. Ennek oka, hogy a démonok manapság könnyebben találnak támadási felületet. Elmondta, az elmúlt években nőtt az ördögűzések iránti kereslet, de sajnálatos módon nincs elég képzett ördögűző – Svájcban csak az egyik egyházmegye rendelkezik egy háromfős állandó csapattal, holott minden egyházmegyének szüksége lenne ilyenekre, így az egyháznak a téren erősödnie kell.
Az egyik jóhírű pszichiátriai klinika főorvosa közölte, az „ördögűzés” szótól feláll a szőr a hátán. Ahol az ördögűző démonokat lát, ott az orvos rendszerint valamely pszichiátriai betegséget diagnosztizálja, amelyet adott esetben kezelni is lehet.

http://brightsblog.wordpress.com/2011/05/04/christoph-casetti-schweiz-braucht-mehr-exorzisten/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr422888604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása