Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Lemoshatatlan

2011. június 15. - szekularisfigyelo

Sajátos per zajlott a minap a bajor Augsburg városában. Egy apa azt kérte a bíróságtól, semmisítsék meg négyéves kislánya megkeresztelését. A kislányt, akinek a szülei nem élnek együtt, de közösen gyakorolják a szülői felügyeletet, anyja az apa akarata ellenére megkereszteltette. A bíróság azonban úgy döntött, nem szólhat bele az egyház ügyeibe, amely egy szülő beleegyezésével is megelégszik, és amely visszavonhatatlannak tartja a keresztséget.

A dolog majd akkor lesz igazán érdekes, ha a kislány tizenéves korában esetleg ki akar lépni az egyházból. Azt ugyanis Németországban (ahol az állam szedi be az egyházadót, ezért nyilván is tartja a tagságot) a belépéssel ellentétben állami hatóságnál kell megtenni, és rendszerint pénzbe is kerül.

http://www.augsburger-allgemeine.de/bayern/Die-Taufe-kriegen-Sie-nicht-mehr-los-id15340236.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr182976499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása