Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kampány államilag finanszírozott iskolákban

2012. május 11. - szekularisfigyelo

Nagy-Britanniában fundamentalisták kampányt indítottak a melegházasság ellen, amelyben a katolikus egyház is részt vesz, a walesi katolikus iskolafelügyelet pedig felhívta iskolái figyelmét a petícióra és felszólították őket a diákok tájékoztatására. Egyes iskolák pedig meg is tették ezt (volt, ahol 11-14 éveseket szólítottak fel a petíció támogatására), természetellenesnek bemutatva a homoszexuális párkapcsolatokat és a házasság nélküli együttélést. Ezzel azonban az oktatásért felelős walesi oktatási miniszter szerint minden bizonnyal törvényt sértettek: a törvény ugyanis arra kötelez minden iskolát, hogy a politikai témákat az eltérő álláspontokat kiegyensúlyozottan bemutató módon ismertessék. Ezért most a miniszter levélben szólított fel minden katolikus intézményt, ha a kezdeményezésről beszéltek, most az ellenvéleményeket is mutassák be annak érdekében, hogy a tanulók teljes körű képet kapjanak a kérdésről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr304498977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása