Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Újabb teokrácia

2012. június 03. - szekularisfigyelo

Észak-Maliban a tuareg törzsek szövetséget kötöttek az Anzar Dine iszlamista csoporttal, hogy Azawad néven iszlám államot alapítsanak. A szövetség hosszas tárgyalás eredményeként jött létre, mert a lázadó tuareg törzsek eleinte nem akarták elfogadni a Koránt, mint jogforrást. A tuareg lázadók a márciusi puccs után, amelyben a katonaság vette át a hatalmat, az iszlamisták segítségével szerezték meg az ország északi részét, amelyből mindeddig 30 ezer ember menekült el. A menekültek arról számoltak be, hogy az iszlám szokásjogot, a sariát érvényesítik, a nők már nem merészkedhetnek ki az utcára fátyol nélkül (a tuareg törzsekénél egyébként hagyományosan a férfiak fedik el az arcukat, nem a nők), és a szórakozóhelyeket lerombolták.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/buergerkrieg-in-mali-tuareg-und-islamisten-verbuenden-sich-a-835495.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr294560359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása