Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyanús alak Szíriában

2012. október 21. - szekularisfigyelo

A szír polgárháborúnak sok vesztese (és több tízezer halottja) van, köztük a keresztények, akik inkább a kormányerőkkel tartanak, mert az iszlamisták előretörésétől sok jót nem várhatnak. A Vatikán ezért (is) delegációt küld Szíriába - amelynek tagjai között Timothy Dolan is szerepel. Dolanról annyit kell tudni, hogy amellett, hogy jelenleg New York érseke, korábbi egyházmegyéjében beosztottjainak fejenként 20 ezer dollárt fizetett, hogy felmondjanak. Olyan beosztottaknak, akik papi hivatásuk keretében gyerekek szexuális bántalmazásával szórakoztak – gyakorlatilag feljelentés helyett megjutalmazta őket. Az ő vezetése alatt menekült a milwaukee-i egyházmegye (is) csődeljárásba, hogy a pereket nyert áldozatoknak ne kelljen kifizetnie a megítélt kártérítést, és ezzel kapcsolatban azzal is vádolták meg, hogy 130 millió dollárt „menekített ki” az egyház számára, az áldozatok kárára.

Szíriának bizonyára nagy szüksége van egy ilyen emberre.

http://freethinker.co.uk/2012/10/19/dolan-just-the-fella-to-sort-ot-syrias-woes/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr714860015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása