Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szabad-e bulizni nagypénteken?

2013. február 14. - szekularisfigyelo

Még csak épphogy kezdődik ugyan a böjti szezon sem, de már a húsvétnál tartanak Brémában, ahol a tartományi kormány fokozatosan könnyíteni szeretne az egyházi ünnepek betartását kötelezővé tevő, sokat vitatott tánctilalmon. Egy brémai egyetemista még 2011-ben indított petíciót a tilalom feloldására, a kormány pedig most a Berlinben bevált mintát javasolja alkalmazni: bizonyos nagy egyházi ünnepek napján reggel 6-tól délután 5-ig, illetve este 9-ig tilos nyilvánosan bulizni. A javaslat egyik fő ellenzője (az egyházak és a szakszervezetek mellett) azonban maga a vallásos szocialista polgármester.

http://brightsblog.wordpress.com/2013/01/31/karfreitag-tanzen-in-bremen/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr845071958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása