Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mosógép

2010. október 08. - szekularisfigyelo

Volt már szó itt is a Vatikán nem egészen tiszta pénzügyeiről. Két hete egy római ügyész kissé a Vatikán (pontosabban annak bankja, az Intézet a Vallási Tettekért, azaz Istituto per le Opere di Religione) körmére koppintott és pénzmosás gyanúja miatt, befagyasztott 23 millió eurót (úgy 575 milliárd forintot) és feljelentést tett a bank elnöke és a főtitkára ellen. 
Előbbi, Ettore Gotti Tedeschi a vatikáni házilapban, a "L'Osservatore Romano"-ban bizonygatja, hogy javítják az átláthatóságot (mert muszáj a külső igényeknek eleget tenni, de anélkül, hogy megváltozzon a bank sajátos jellege, amelyre missziója érdekében szükség van - hadd idézzem a restrictio mentalis fogalmát), a bíróságon pedig a zárlat azonnali feloldását követelte. 

derstandard.at/1285200150427/IOR-Vatikanbank-fordert-konfiszierte-Millionen-zurueck

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr122355157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása